Ze is er!

Op 4 november was het zover, Liam, toen werd je ’s morgens officieel grote broer! Je kleine zusje Emilia is letterlijk erg klein, met maar 2,6 kg kwam ze al wenend op deze wereld. Maar je hoeft je geen zorgen te maken, ook al is ze nog klein, het is duidelijk dat ze heel sterk is, ze kan zelfs al haar nek in alle mogelijke richtingen opheffen. Een sterke wil heeft ze trouwens ook, als er haar iets niet aanstaat dan blijft ze gewoon luider en luider schreeuwen tot ze haar zin krijgt.

We zijn allemaal erg opgelucht dat ze eigenlijk zonder complicaties geboren is. De laatste weken van mijn zwangerschap van haar waren op zijn minst gezegd nogal stresserend. Hoe dichter het einde in zicht kwam, hoe meer de schrik erin zat. De dag dat zij 36 weken en 5 dagen in mijn buik zat, was een hele vreemde dag. Dat was de dag dat we bij jou namelijk te horen hadden gekregen dat je hartje gestopt was met kloppen. Het deed me beseffen hoe kort je leven maar geweest is, hoe oneerlijk het is dat je er niet langer hebt kunnen zijn. Ergens was ik ook opgelucht toen deze dag achter de rug was, vanaf dan waren deze twee zwangerschappen niet meer met elkaar te vergelijken, wat in mijn hoofd de kans op een goede afloop vergrootte. Vanaf de 30ste week had ik wekelijkse monitoring gehad in het ziekenhuis, en op het einde was dit zelfs twee keer per dag. Daarbij deed ik dan ook nog een drie keer per dag kick counts, je kan best zeggen dat ze heel hard in het oog gehouden werd. Maar het was eigenlijk nergens voor nodig, alles is uiteindelijk zonder problemen verlopen en de bevalling is zelfs spontaan op gang gekomen, enkele dagen voor de afgesproken dag dat ik ingeleid zou worden.

Mijn grootste angst die ik tijdens heel deze zwangerschap heb gehad, naast natuurlijk de schrik om ook haar te verliezen, was dat ik dacht dat ik haar niet even graag zou kunen zien als jou. Jij hebt bij mij steeds op de eerste plaats gestaan, Liam,  en laat zelfs jouw papa ver achter je. In mijn hoofd ben jij het perfecte baby’tje en het moment dat ik jou voor het eerst heb vastgehouden was zo een magisch moment dat ik me niet kon inbeelden dit ooit nog te kunnen evenaren. Nu weet ik dat die schrik volledig ongegrond was. Toen je zusje voor het eerst bij mij lag, was ik ook helemaal overdonderd door haar. Ze doet me nu nog steeds helemaal wegsmelten met haar gekke gezichtjes, grappige geluidjes, en haar lekkere babygeur. Ik zie jou nog altijd even graag, Liam, daar heeft de komst van je zusje niets aan veranderd. Maar ik ben nu mama van twee kindjes en zij staat samen met jou op die eerste plaats. Ik zal met haar een hele andere relatie hebben dan met jou, maar geen van de twee is meerder- of minderwaardig. Jullie hebben allebei mijn hart gestolen.

DSCN0442

 

2 gedachtes over “Ze is er!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s