Voetbalgekte

Toegegeven, ik zou het sowieso wel gevolgd hebben, het WK voetbal in Rusland. En natuurlijk zou ik ook voor de Rode Duivels gesupporterd hebben. Maar nu volg ik het allemaal veel meer in detail. Als jij er nog was geweest, Liam, dan had dit anders geweest. Ik zou vooral niet de tijd gehad hebben om naar al die matchen te kijken en het had me waarschijnlijk niet zo geïnteresseerd.

Nu is dit anders. Je kan best wel zeggen dat ik toch niets beters te doen heb, thuis ben ik toch en ik zet dan altijd graag iets van lawaai op zodat ons huis minder leeg aanvoelt, zodat het minder opvalt dat er een baby’tje ontbreekt dat veel kabaal zou liggen maken. Ik kan mij ook vaak nog altijd moeilijk concentreren op ingewikkelde verhaallijnen van films of series waar je aandachtig moet blijven en elk detail belangrijk is. Bij een voetbalmatch geldt dit helemaal niet, ik kan gemakkelijk om de zoveel tijd mijn gedachten helemaal naar jou laten gaan en daarna zonder problemen weer verder inpikken op wat er gebeurt.

Maar de belangrijkste reden is dat het voor velen momenteel een van hun favoriete gespreksonderwerpen is. Gedurende de dag op het werk wordt er zeker wel een aantal keer over het WK gepraat. Ook het sociale praatje op straat gaat nu over ons elftal. En voor een keer is dit een gesprek waaraan ik gewoon kan deelnemen zoals de anderen. Het is geen beladen ondewerp, het is voor niemand iets persoonlijks, iedereen volgt het gewoon vanop afstand. Ik moet geen schrik hebben dat ik ongewild gekwetst ga worden door iemand zijn commentaar. Ik moet voor een keer niet op mijn hoede zijn en klaarstaan om mogelijk opkomende tranen te onderdrukken. Het is allemaal veilig.

En ik kan niet ontkennen dat het goed aanvoelt dat ik toch op een punt mij geen buitenbeentje moet voelen, dat het mij het gevoel geeft dat ik er toch ergens weer een beetje bijhoor. Want over het algemeen heb ik enkel maar het gevoel dat er niemand in mijn omgeving mij nog begrijpt, dat ik in een andere wereld leef. Maar die werelden blijken nu toch nog een raakvlak te hebben dat er zwart-geel-rood uitziet. Voor mij voelt het WK dus sowieso aan als een succes, wie er ook mag winnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s