Happy birthday

Vijf kaarsjes staan er op je cake vandaag. Wat een grote jongen. Een heel hand vol, zoals je zus zo passend zegt.

Op voorhand weet ik nooit goed wat te doen op deze dag. We hebben al net de twee verjaardagsfeestjes van je zusjes achter de rug. Die verjaardagen zijn niet ingewikkeld om te organiseren. Een gevulde koelkast, ons huis vol bezoek, gezellig veel lawaai uit de kindermondjes, en grote ogen van verwondering bij de jarige bij het zien van al de cadeautjes.

Het voelt verkeerd om gewoon hetzelfde te doen voor jou. Vooral omdat ik al op voorhand weet dat de aandacht eigenlijk nog altijd naar de rondlopende kindjes zou gaan en jij zo uiteindelijk niet het centrum van de dag zou zijn. En dat verdien je nochtans, een dagje speciaal voor jou.

Helemaal niets doen gaat uiteraard ook niet. Hoewel het ergens wel aanlokkelijk klinkt om een hele dag gewoon in mijn bed te blijven liggen en helemaal niets anders te doen dan jou missen. Maar het is ook de dag om te vieren dat je er geweest bent. Dat je van mij een mama gemaakt hebt en om al die mooie herinneringen van toen je in mijn buik zat samen te vieren.

Uiteindelijk hebben we beslist dat we allemaal een dagje vrijaf nemen vandaag. Geen werk, geen school en geen crèche. Maar wel een dagje dat we rustig samen doorbrengen om aan jou te denken. We hebben een nieuwe plek gezocht waar we lekkere pannenkoeken kunnen gaan eten en je zusjes gezellig kunnen spelen. We gaan je heel hard missen én er een leuke dag van maken met jou in onze gedachte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s